Digital Construction Brussels

Mis de digitale trein niet!

Locatie

Tour & Taxis : Havenlaan 86 c – 1000 Brussel

Hoe ons bereiken?

Tour & Taxis is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
De Metro brengt u met lijnen 2 en 6 naar het station Ijzer vlakbij. MIVB: voorziet trams en bussen.
Meer info via http://www.tour-taxis.com/nl

Openingsuren

Woensdag 23 oktober : van 10u00 tot 18u00
Donderdag 24 oktober : van 10u00 tot 18u00

85 standen voor elk wat wils

Silver sponsors


Exposanten

3ES
stand 46

3ES is een snelgroeiende onderneming die gespecialiseerd is in opmetingsprojecten in de industriële en bouwsector, en dat boven, op én onder de grond. Dankzij het gebruik van spitstechnologie – zoals laserscanning, dronescanning en 3D- moduleringen, is 3ES een van de meest efficiënte opmetingsbureaus in de Benelux. Zo is het de perfecte partner voor architecten, industriële bedrijven, aannemers en facility managers die op een vlotte manier hypernauwkeurige plannen nodig hebben.

Dankzij haar jarenlange expertise heeft 3ES de noden van haar klanten uitgebouwd tot haar eigen waarden: nauwkeurigheid, correctheid en snelheid.

3State
stand 50

3STATE®, de sleutel naar verkoopsucces.

Stel je voor dat je klanten al door hun woning kunnen wandelen en deze inrichten voor ze het hebben gekocht. Of zelfs voordat het huis is gebouwd. Dan help je kopers pas écht bij het vinden van hun droomhuis. We ontwikkelden het 3STATEⓇ platform voor de vastgoedprofessional van nu. Met interactieve renders die je naar smaak kunt aanpassen, virtuele rondleidingen en nog meer professioneel promotiemateriaal. Integreer het platform gemakkelijk op je website en begin de verkoop al online!

ADS+
stand 29

ADS+ lanceert met BUILDDOC een platform waarop alle verplichte documenten van een werknemer en/of onderaannemer worden verzameld en gecheckt. De aannemer krijgt onmiddellijk informatie over mogelijke onregelmatigheden en kan actie ondernemen om boetes te vermijden. Gegevens vertrekken automatisch naar de hoofdaannemer, waardoor tijd en geld worden bespaard. ADS+ biedt met BUILDDOC een digitale vereenvoudiging van de bouwadministratie en een veilige samenwerking op en rond de werf.

ARCO Information
stand 71

Arco Information: stabiele partner
Arco Information startte op in 1993 in Mechelen. De vijftig medewerkers hebben een ruime ervaring, die ze graag met u delen. Intussen beschikken we over meer dan duizend klanten.
Naadloze omzetting van papier naar digitaal
Arco zet uw documenten om van een papieren naar een digitale versie. Scan documenten via de cloudservice en zet ze automatisch om naar documenten met betekenisvolle eigenschappen. Zorg voor een automatische inlezing van uw e-mails. Bied uw klanten en leveranciers digitale formulieren aan, die zij kunnen invullen voor verdere verwerking.
Informatiestromen documenten beheren
De hoeveelheid documenten en informatie neemt alsmaar toe. De veranderingen evolueren sneller, en u deelt informatie met klanten, partners, burgers, leveranciers en andere betrokkenen. De kernactiviteit van Arco bestaat uit het capteren van informatie, ze verwerken in digitale workflows, ze opslaan, delen, omvormen en afleveren.
Processen automatiseren
Laat uw goedkeuringen en nazicht procesmatig regelen. Zet documenten automatisch om in het juiste formaat, zorg voor digitale ondertekening en volg limietdata op. Een auditspoor van alle activiteiten is aanwezig, terwijl rapportering voor een inzichtelijke voortgang zorgt.
Bezorg documenten en informatie aan de juiste bestemmeling
De bestemmelingen ontvangen hun documenteninformatie op de gewenste manier en kunnen hun voorkeurmethode eventueel zelf instellen. Wij bewaren een spoor van de verzendstatus. Wie geen digitale ontvangst wil, kan op print- en verzendingsservice rekenen.
Veilig archief
Arco garandeert een digitale archivering van alle documenten, conform de opgestelde archiveringsrichtlijnen. De opslag is veilig en altijd beschikbaar. Wanneer nodig, worden digitale handtekeningen met de nodige certificaten gebruikt om het document te verankeren. Het archief beantwoordt aan alle wettelijke normen, bijgevolg is een papieren versie niet meer nodig.
Doma Cloud Platform
Dit platform is gehost in België en beantwoordt aan de strengste veiligheidsnormen. U kunt de meest belangrijke en gevoelige documenten ter beschikking stellen van dit platform en vermijdt voortaan dus alle zorgen tijdens de organisatie van uw interne ICT.

Arkance Systems
stand 4

Arkance Systems is vandaag in staat om u een compleet BIM-portfolio met bijhorende geavanceerde services aan te bieden.
Onderzoeken van uw BIM noden en deze maximaal invullen, behoren tot de kerntaken van Arkance Systems. Het is ons doel een strategische partner te zijn in het bereiken van uw doelstellingen. Onze kennis wordt iedere dag verrijkt zodat we u het beste professionele BIM advies en vernieuwde oplossingen kunnen bieden. Hierbij streven we naar het hoogste rendement voor u.

Astena
stand 83

Succesvolle projecten of interventies uitvoeren vergt specifieke kennis en ervaring en brengt heel wat administratie met zich mee. Met gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware, afgestemd op de noden van de sector, verloopt het een pak sneller en efficiënter. Bij Astena weten we dat, want wij werken enkel voor bedrijven die met bouw en installatie bezig zijn. Ons team leeft en ademt ‘bouw’ en weet wat jij nodig hebt.

Bimplan
stand 19

Bimplan levert een praktijkgerichte BIM dienstverlening aan een breed publiek in de bouwwereld. Hierbij ligt de focus steeds op een concrete implementatie van het gebruik van BIM toepassingen in de werkprocessen van bedrijven en projecten. De voornaamste doelstelling ligt in het realiseren van betere bouwdossiers door het maximaliseren van informatie uitwisseling tussen projectpartners en dit te stimuleren door BIM samenwerking.
Bimplan levert modelleerwerk, BIM consultancy, BIM coördinatie en BIM project management en kan putten uit 10 jaar praktijkervaring op diverse kleine en grootschalige projecten in België en Nederland.

Bluefields
stand 11

Bluefields biedt met de PDF software ‘Bluebeam Revu’ de oplossing om digitaal te werken met bouwplannen (ei. markeren, metingen, samenwerken). Onze gebruikers: projectleiders, calculatie & Studiedienst, Architecten. Bluebeam Revu PDF is ook voor onze BIM klanten nu een essentiële aanvulling. Door de mogelijkheden, de intuïtieve opbouw en lage investeringsdrempel van Bluebeam Revu hebben meer mensen binnen de bouw nu toegang die PDF plannen. Want niet iedereen is een BIM specialist. Ontdek onze klanten, de software en opleidingen.

Bouwsoft
stand 9 - 10

Use It Group werkt reeds 20 jaar op het scherp van de snee om pionier te zijn op vlak van administratieve software voor de bouw-, tuin- en groensector. Dit respectievelijk met Bouwsoft en Groensoft. Contacten, offertes, facturen, betalingsopvolging, nacalculatie,… worden allemaal centraal beheert. Onze all-in-one tool zorgt ervoor dat je tijd bespaart en meer inzicht krijgt in jouw bedrijf.

In 2014 werd, met Archisoft, ook aan de eisen van architecten en architectenkantoren voldaan.

BUILD SOFTWARE
stand 31

Build Software ondersteunt bedrijven uit de ‘bouw’ bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Ons gedreven team ontwikkelt en implementeert al sinds 1997 gespecialiseerde software voor de sector. Het resultaat van deze jarenlange ervaring is een state-of-the-art oplossing. Build Software ondersteunt klanten bij het winnen van aanbestedingen, hogere rendementen en meer tevreden eindklanten. Ze helpt uiteenlopende spelers, of ze nu in de algemene bouw, wegenbouw en infrastructuur, afwerking en installatie, projectontwikkeling of als studiebureau actief zijn.

Cadac
stand 23

In de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen.
Door virtueel te bouwen en BIM slim in uw werkprocessen toe te passen, creëert u intelligente ontwerpen die ingezet kunnen worden in al uw projectfases.

We stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt.

Cadac. Enabling digital.
Meer informatie: https://www.cadac.com/

CADkoop
stand 45

CADkoop is de grootste CADwebshop van de Benelux! Bij ons vind je het grootste assortiment CADsoftware, hardware, support en trainingen.
We zijn Sketchup Gold Partner, leverancier van BricsCAD software en Preferred Partner van 3DConnexion.

CADvisual
stand 49

CLAUDALIZE
stand 24

Cloudalize is een expert in het leveren van Desktop-as-a-Service (DaaS) en Compute-as-a-Service (CaaS) on demand vanuit de Cloud, de Edge of On-premises.

CLUSTER SMART BUILDINGS
stand 58

Cluster Smart Buildings in Use ondersteunt vooruitstrevende bedrijven bij het zoeken naar innovatieve oplossingen om onderhoud en beheer van gebouwen slimmer aan te pakken.

Om tot een efficiënter onderhoud, een aangenamer comfort en een betere gebruikservaring te komen, moeten we onze gebouwen slimmer maken, met behulp van sensoren, IoT, en andere slimme technologieën.

Samen met onze leden zoeken we naar nieuwe opportuniteiten en interessante partnerships om deze transitie waar te maken.

www.smartbuildingsinuse.be

Construsoft
stand 73

Construsoft is al ruim 20 jaar leverancier en ontwikkelaar van diverse BIM-software, inmiddels in meer dan 35 landen. Onze klanten ondersteunen we van ontwerp tot uitvoering met advies en software, waaronder SketchUp Pro, Tekla Structures, Vico Office en Trimble Connect.

Ontdekken wat we voor u kunnen betekenen? Bij onze stand laten we u graag kennismaken met onze laatste innovaties op het gebied van BIM, waarmee u niet alleen tijd en moeite kunt besparen, maar bovenal faalkosten kunt reduceren.

COOPERLINK
stand 84

Cooperlink CDE – Effectievere BIM-samenwerking vanuit uw eigen tools.

Vergeet massale e-mailuitwisselingen, handmatig samenvoegen of herwerken van documenten, meerdere versies van hetzelfde document, …
Optimaliseer uw zakelijke relaties, maak uw medewerkers productiever en neem beter geïnformeerde beslissingen door de samenwerking, gegevensuitwisseling en workflows met hun partners te vergemakkelijken en te automatiseren vanuit hun eigen tools.
Ontdek Cooperlink, het multi-partner integratieplatform en zijn innovatieve werkruimte aangepast aan BIM op www.cooperlink.io/video

D-STUDIO
stand 72

D-studio biedt BIM-gerelateerde oplossingen en services aan iedereen die betrokken is bij de bouw, in de meest brede zin van het woord. We brengen het gebruik van BIM binnen organisaties en specifieke projecten op een hoger niveau door op te treden als BIM-consultant en/of geïntegreerde software-tools op maat te ontwikkelen. Daarnaast is D-studio ook actief in allerlei onderzoeksgroepen rond BIM en betrokken bij het schrijven van de nieuwe, Belgische BIM-normen

Dalux
stand 64

Het doel van Dalux is om de bouw efficiënter te maken met gebruiksvriendelijke digitale tools en BIM-technologie (3D-informatiemodellen). Met 100.000 gebruikers in meer dan 90 landen, staan we aan kop in gespecialiseerde software voor de bouw.
Gebruik Dalux zowel voor mobiel toezicht op de werf, controlelijsten, kwaliteitsborging en tekeningen- en documentenbeheer, als voor de projectoverdracht en Facility Management. Onze innovatieve standaard TwinBIMTM technologie brengt Augmented Reality (AR) naar de werf!

Design Express
stand 81

Design Express is een internationaal bedrijf met kantoren in Mechelen, Hasselt, Gouda en Warschau. Wij werken al meer dan 20 jaar als verdeler van de CAD/BIM-software Vectorworks en het 3D-animatieprogramma Cinema 4D nauw samen met ontwerpers in architectuur, interieur, tuin en landschap, stedenbouw, entertainment en andere boeiende sectoren

DYNAMIC FLOWS
stand 63

Op weg naar digitalisering! Neem de controle over uw documenten, e-mails en de te nemen acties terug via een zeer gebruiksvriendelijke softwareoplossing.
Dynamic Flows stelt u al zijn ervaring in de bouwsector ter beschikking om u te helpen bij uw digitale transformatie.
Met de Dynamic Flows Software Suite heeft u een volledig documentbeheer centraal in uw tools en kunt u snel profiteren van een digitalisering van uw interne processen om u productiviteit te laten verbeteren: beheer van uw inkomende e-mails, uw facturen, uw verkoopproces en de opvolging van uw projecten.
De implementatie van de oplossing stelt elke gebruiker in staat om minstens 30 minuten per dag te winnen in het beheer van hun e-mails en hun taken. De sleutel tot dit succes is gebaseerd op een oplossing ontwikkeld door gebruikers in het hart van hun dagelijkse omgeving, de Microsoft Office Suite (Outlook, Word, Excel), MS Teams en hun Smartphones.
Bezoek onze stand (n° 63) om de oplossing of onze website te ontdekken: www.dynamicflows.com

ECODOMUS
stand 17

EcoDomus Lifecycle BIM biedt oplossing aan Facility Managers voor gebouwen en Industriële
sites, in de breedste zin van het woord. We brengen de waarde van BIM bij de gebouweigenaar
en professionelen betrokken bij het beheer van gebouwen. EcoDomus is de wereldleider op vlak
van Lifecycle BIM en heeft meer As-Built BIM en COBie projecten opgeleverd dan alle andere
softwarebedrijven gecombineerd.

ed controls
stand 65

Werk plezierig en overzichtelijk en zie direct wat er nog moet gebeuren. Ed Controls, een product van Dutchview, is ontstaan op de bouwplaats. Twee mannen sloegen de handen ineen om hun doel na te streven: het digitaliseren van projectcommunicatie. Met Ed Controls bewaak je de kwaliteit van projecten vanaf de start tot en met de oplevering. Actiepunten worden direct vastgelegd en uitgezet bij de juiste personen. Dit zorgt voor heldere communicatie tussen alle partners.

FARO
stand 85

FARO is wereldwijd de grootste leverancier van 3D-meettechniek, imaging- en realisatietechnologie. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt computerondersteunde meet- en imaging-instrumenten en ¬software voor een verscheidenheid aan industrieën, waaronder de bouwsector.
FARO biedt AEC-professionals de beste meettechnologie in zijn klasse en software voor de verwerking van puntenwolken waarmee ze hun fysieke bouw- en infrastructuur werven in de digitale wereld kunnen brengen (in alle fasen van hun levenscyclus).

FEDERALE verzekeringen – assurances
stand 67

Bouwen, da’s elke dag de uitdagingen aangaan. Je wil dus vooral focussen op wat echt telt: jouw bouwprojecten en onderneming. Je rekent dus op een solide partner. Federale Verzekering bouwt op meer dan 100 jaar ervaring en stelt deze meer dan ooit ten dienste van jou. Zo bied jij de dagelijkse uitdagingen en die van de toekomst het hoofd! Gebeurt er iets? Dan weet jij zeker dat je goed verzekerd bent.
Bij Federale Verzekering krijg je oplossingen op maat voor je aansprakelijkheid, personeel, werf, digitale plannen, cyberveiligheid, …
Ontdek ze nu!

Geo-IT
stand 79

Geo-IT BVBA is erkend verdeler, training center en ontwikkelaar van Autodesk software met specialisatie in de bouwsector. Als Autodesk Gold partner ondersteunen we aannemers, studiebureaus en architecten met de BIM ontwerpsoftware Autodesk Revit die we afstemmen op de noden van de Belgische markt. Met de Autodesk BIM360 producten brengen we de 2D plannen en de 3D BIM modellen naar de werf voor gebruik op pc, tablet of smartphone. Geo-IT is actief in de werkgroepen BIM van het WTCB en eveneens partner van CEVORA en de Confederatie Bouw voor gespecialiseerde opleidingen in AutoCAD, Revit en BIM software.

GeoDynamics
stand 1

GeoDynamics biedt IT-oplossingen aan voor mobiele toepassingen, in het bijzonder in het segment van track and trace, tijd- en activiteitenregistratie.

Met onze innovatieve software kunnen bedrijven uit de bouw-, service-, en installatiesector perfect papieren werkbonnen overboord gooien of hun voertuigen en mobiele ploegen in realtime opvolgen.

GMI group
stand 43

Als software en servicebedrijf ondersteunen wij onze klanten bij de optimalisatie van de operationele processen en administratieve organisatie. U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. Onze aanpak staat garant voor een totaalbenadering binnen vier grote automatiseringsdomeinen: ERP, CRM, ECM en BI. Wij garanderen een begeleiding door mensen die gepokt en gemazeld zijn in de dagelijkse praktijk. Zij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek.

Hit-Office
stand 30

Ficos is ICT specialist voor de bouwsector
Hit-Office is een softwareoplossing voor het beheer van uw offertes, bouwplaatsen, inkoop, planning, boekhouding, personeel, dienst-na-verkoop en machinepark
Hit-Mobile is een mobile app die gekoppeld is aan Hit-Office, ze geeft u toegang tot uw gegevens vanop uw smartphone of tablet
Hit-Tracking is een track&trace oplossing die op zichzelf of geïntegreerd met Hit-Office kan gebruikt worden.
Hit-Market is een platform voor online prijsaanvragen. Hierdoor kunt u het inkoopproces met uw leveranciers en onderaannemers verbeteren.
Check-in-at-Work is een oplossing voor aanwezigheidsregistratie

idewe
stand 68

Voor preventie en welzijn op maat kunt u rekenen op Groep IDEWE. Een preventiebeleid opzetten gaat veel verder dan arbeidsgeneeskunde. Het bestrijkt ook de domeinen van veiligheid, hygiëne, psychosociale aspecten, ergonomie en milieu.
Vanuit 9 regionale kantoren én met meer dan 870 gekwalificeerde medewerkers ondersteunen we ruim 35.000 werkgevers en 750.000 werknemers bij het opzetten van een gezonde en veilige werkomgeving.

INSEETU
stand 86

Een openbare ruimte moet haar gebruikers een optimale en unieke ervaring bieden. Onthaal, begeleiding, informatie en comfort … zijn allemaal functies die door het opzetten van specifieke uitrustingen moeten worden verzorgd.
Inseetu is een hulpmiddel voor het ontwerpen en opzetten van vaste en verplaatsbare uitrustingen in de openbare ruimte (stadscentra, wijken, bedrijvenparken, recreatieparken, enz.) om de gebruikerservaring continu te verbeteren. Het is een geïntegreerde oplossing voor ontwerpers, leveranciers en projectmanagers die instaan voor het ontwerpen van inrichtingen voor de openbare ruimte.
Voor meer informatie: www.inseetu.io

Irex Consulting
stand 32

irexOne is een jong software bedrijf in volle groei. We bouwen en verkopen software producten en helpen onze klanten te digitaliseren. Tot op heden hebben we oplossingen gebouwd in 2 product suites dewelke in gebruik zijn in verschillende sectoren in België en daarbuiten.
Onze bouw suite is een digitale oplossing ontwikkeld samen met en voor bouwbedrijven. Het is een mobiel workforce management systeem dat bouwprocessen beveiligt, de project efficientie verhoogt en rapportering, communicatie en compliance vereenvoudigt.

KPD
stand 74

Al meer dan dertig jaar richten wij ons exclusief op de Belgische bouwsector. Hierdoor ‘bouwden’ wij een ongeziene schat aan ervaring, knowhow en expertise op. Dit vertaalt zich in onze gespecialiseerde software en het juiste advies.

Kresoft
stand 41

Kresoft Systems is als sinds 1984 een betrouwbare partner wanneer het gaat over software voor de bouwsector. We zijn gespecialiseerd in ERP-programma’s voor het projectbeheer voor aannemers, knip- en buigcentrales en prefab betonbedrijven.
Onze gebruiksvriendelijke software helpt u bij het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen (commercieel, prijscalculatie, planning, productie, urenregistratie, nacalculatie, inkoopbeheer, voorraadbeheer, …). Waar nodig bouwen we rond onze standaard-modules het nodige maatwerk om te voldoen aan specifieke eisen.

LAB9
stand 48

Het digitale tijdperk zit in een nooit geziene stroomversnelling. Digitaal is het nieuwe normaal en het is aan de bouwsector om deze verandering te omarmen. Lab9 Construct kan je hierbij helpen.

Stel je voor: een projectdossier dat altijd up-to-date is. Alle informatie gecentraliseerd en beveiligd in de cloud. Perfecte communicatie tussen klant, werf, kantoor, architect. Geautomatiseerde werfverslagen, to-do lijsten, tijdsregistraties, …

Lab9 Construct neemt al jouw zorgen uit handen en biedt je ondersteuning en service voor jouw IT-materiaal en –infrastructuur.

Zo win je tijd, wordt er efficiënter gewerkt en is er minder kans op fouten.
Lees er hier alles over! www.lab9.be/construct

LEICA GEOSYSTEMS
stand 20

Leica Geosystems – when it has to be right
Leica Geosystems brengt al 200 jaar revoluties teweeg in de wereld van metingen en landmeten en creëert totaaloplossingen voor professionals in de hele wereld. Bekend om de toonaangevende producten en innovatieve oplossingen, vertrouwen professionals uit de diverse segmenten, zoals de luchtvaart, defensie, bouw, fabricage en veiligheid en beveiliging, op Leica Geosystems voor al hun geografische meetbenodigdheden. Met precieze en nauwkeurige instrumenten, geavanceerde software en betrouwbare services biedt Leica Geosystems elke dag meerwaarde aan diegenen die de toekomst van onze wereld vormgeven.
Leica Geosystems is onderdeel van Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B, hexagon.com), een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van informatietechnologieën die de productiviteit en kwaliteit van ruimtelijke en industriële toepassingen vergroten.

MEET ROGER
stand 25

Meet Roger, en maak ook uw interne bedrijfscommunicatie gemakkelijker.

Bedrijven binnen de bouwsector werken vaak met personeel verspreid over meerdere werven (/locaties). Dit gefragmenteerde personeelsbestand bestaat gemiddeld uit 30% white en 70% blue collar medewerkers.

De uitdaging bestaat erin om eenieder van hen betrokken en gemotiveerd te houden. De war for talent is voelbaar en veiligheid op de werkvloer blijft steeds een aandachtspunt, daarom is inzetten op een gestroomlijnde interne communicatie onmisbaar.

Reik ook uw mensen de juiste tools aan. Ontmoet Roger op https://meetroger.io

MER Group
stand TBC

Mergroup is een bedrijf actief sinds 2006, gericht op het leveren van mobiele werkoplossingen voor alle soorten bedrijven. Mergroup geeft inzicht op de locatie’s van voertuigen en materieel, snelheid en aantal kilometers, temperatuur en veel andere inzichten om de operationele en kosten te verminderen en de omzet te verhogen.

MODENA
stand 37

MODENA verdeelt OPENBIM-software voor architecten, architectenbureaus en aannemers georganiseerd rond OPENBIM.
OPENBIM is een universele benadering van collaboratief design, realisatie en exploitatie van gebouwen op basis van open software standaarden en workflows. Naast de verkoopactiviteit ondersteunen wij ook bedrijven en kantoren met training en advies voor de overgang naar het modelleren en gegevensuitwisseling tussen verschillende bouwpartners.
Verdeelde software: ARCHICAD, BIMCloud, BIMx, Solibri, archifm.net, Visual-Planning.

One Two
stand 44

One Two levert sinds 2008 eenvoudige oplossingen:
• Tijd- en jobregistratie: Wie werkt aan welk project? Welke activiteiten werden uitgevoerd? Hoe lang werd er aan een job gewerkt?
• Materiaalverbruik: Welk en hoeveel materiaal werd verbruikt voor dit project?
• Tracering van materieel: Waar is mijn boormachine? Wie heeft laatst de slijpschijf gebruikt?
• Statusregistratie: Is de ringbalk al gegoten? Zijn ze al begonnen met bekisten?

Orange
stand 66

SILVER SPONSOR

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt.
Op de zakelijke markt biedt Orange mobiele en vaste telefonie aan, alsook breedbandinternet. Als gevestigd telecombedrijf heeft Orange een uitgebreid aanbod van connectiviteits- en mobiliteitsdiensten, inclusief aanbiedingen die gebaseerd zijn op big data en het Internet of Things (IoT).
Orange ondersteunt bouwondernemingen in hun digitale transformatie en evolutie naar de slimme bouwwerf dankzij oplossingen voor optimale communicatie en data-uitwisseling en het Internet of Things.

Plenion
stand 55

Wij spreken uw taal!
Elke sector kent zijn eigen problematiek. Plenion is gespecialiseerd in uw sector, begrijpt uw branche en spreekt uw taal. Zo denken wij altijd proactief met u mee en zal u versteld staan van de verbeteringen die wij bij u doorvoeren. U geniet van krachtige oplossingen waardoor u met plezier uw administratieve taken vervult. Die ervoor zorgen dat u makkelijk, snel én efficiënt werkt, op elk vlak!

Dankzij Plenion geniet u van
• een ijzersterke backoffice
• mobiele oplossingen die u op de werf ondersteunen
• handig beheer van alle installaties/werkzaamheden bij uw klanten
• planningstool voor het bijhouden van uw projectvorderingen
• …

PRIXO
stand 85A

De snelst groeiende planning tool voor de Vlaamse bouwsector.
De 7 argumenten:
• De makkelijkste = Prixo is aanpasbaar aan je huidige werkwijze = geen leercurve
• De snelste = Gebouwd om sneller te (her)plannen dan je ooit voor mogelijk hield
• De veiligste = Planning in the cloud, altijd online + virtuele planning assistent als je rechterhand
• Meest verbonden = Connecteer met je bestaande software en haal nog meer winst uit je planning
• De leukste = De combo van visuele pracht en intuïtief design maken plannen aangenamer
• Gratis demoperiode met volledige ondersteuning = enkel overtuigde klanten
• Gratis onboarding, hulp bij migratie van jouw data, gratis live opleiding en beste support van de markt

Pro-4-all Cloud Services
stand 56

Pro4all is een Nederlands bedrijf dat al bijna 20 jaar het werk van de bouwers makkelijker maakt. Bekijk de video om te zien wat onze collega’s daar over zeggen.
Informatie moet makkelijk toegankelijk en bruikbaar zijn op de bouwplaats. En dan het liefst digitaal. Pas dan weet je zeker dat er met de meest actuele informatie wordt gewerkt.
In de bouw is samenwerken heel belangrijk. Soms worden er – ondanks de goede intenties – fouten gemaakt die veel geld kosten. Wij denken dat we de samenwerking kunnen verbeteren door slimme platformen te faciliteren waar het bouwen een stuk makkelijker door wordt.

PROXI
stand 13

PROXY-INFORMATIQUE is een onderneming die zich toelegt op IT voor TPE en PME. Gespecialiseerd in ERP, CRM en het beheer en beheer van Office 365, de unieke partner van BatiScript voor België, een software voor sitebeheer die in een enkele applicatie een reeks handige tools samenbrengt voor bouw beroepen. Biedt interactieve terminals verbonden in 3G, een platform voor online beheer van human resources op de bouwplaats, in staat om werknemers en bezoekers te beheren die adequaat zijn met CheckInAtWork

RAM
stand 78

Automatisatie fleetmanagement, checkinatwork, mobiliteitsvergoeding en materieelbeheer
RAM Mobile Data is een softwarebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring met specialisatie in geolokalisatie en kilometer- en tijdregistratie in met name de bouw. RAM Mobile Data heeft sindsdien een voortrekkersrol en is marktleider in dit domein. Ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen van de klant, levert RAM Mobile Data voertuig-, persoons- en materieelgebonden track & trace systemen. Daarbij staan innovatie, kwaliteit en goede service voorop. Al sinds 2005 werkt RAM Mobile Data nauw samen met de Confederatie Bouw.

ROBAWS
stand 47

Robaws is een online tool voor uw administratie met als focus eenvoud, snelheid & mobile. Beschikbare modules: klanten, offerten, projecten, werkbonnen, facturatie, leveranciers, bestellingen, planning (check-in @work, werfmeldingen), materieel, stock, uurregistratie, dashboard, bestand & email integratie. Verwacht geen brochures op onze stand, wij tonen graag ons product met live demo’s.

RVC
stand 36

Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt managementoplossingen voor vastgoedprofessionals en -managers om gegevens in de praktijk te verzamelen, operationele en administratieve processen te dematerialiseren en verbruik te beheren.
RVC S.A. wil met haar Powerges Start-, Classic- en Estate-oplossingen een geconnecteerde en papierloze organisatie opzetten.

Scapta
stand 52

Scapta is een toonaangevend ICT bedrijf dat kwalitatieve oplossingen biedt gebaseerd op Microsoft technologie. Ons team combineert jarenlange ervaring met enthousiasme én passie. Met een open mindset willen we voor elke klant de juiste oplossing bieden. Wij streven samen met onze klanten naar een succesvolle partnership die hen instaat stelt mee te evolueren in deze tijden van digitalisering. We hebben een duidelijke focus op Microsoft technologie, meer bepaald Microsoft Dynamics Business Central, Dynamics NAV (voorheen Navision), Dynamics CRM, Dynamics 365 én Business Intelligence.

Vanuit onze kantoren in Hasselt (Limburg) en Gent (Oost-Vlaanderen) implementeren we onze zakelijke software bij kleine en middelgrote ondernemingen. Voor elke implementatie voorzien we een resultaatgerichte projectaanpak op basis van heldere afspraken. Elk traject eindigt met een gebruiksklare oplevering van de software en een praktijkgerichte opleiding.

SIMMS
stand 60

SIMMS stelt unieke “Artificial Intelligence” (AI) algorithms voor die de uitvoering van opdrachten door meerdere robotten (voornamelijk drones) toelaat onder de vorm van een zwerm. Deze werken autonoom, gedistribueerd, op een gecoördineerde en doeltreffende wijze. AI is ingebouwd in een “plug-and-play” smart box en kan geparametreerd en gebruikt worden voor allerlei vormen van missies zoals bewaking of veiligheid. SIMMS is het resultaat van jarenlang onderzoeken geleid door herkende experten met een ervaring in militaire projecten (European Defence Agency, US Navy). Deze expertise en ervaring resulteert in de uitvoering van missies door zwermen samengesteld uit tientallen drones of robots .

Smartbeam
stand 84A

Smartbeam faciliteert bouwbudgetbeheer en de contacten tussen aannemers, architecten en opdrachtgevers, dankzij een toepassing die gemakkelijk gebruikt kan worden op een werf of op een kantoor.
Smartbeam vervangt het chaotische gebruik van e-mails en Excel-bestanden door een platform dat de projectinformatie van de studie tot het einde van het project centraliseert en kapitaliseert.
Op onze stand ontdekt u hoe u 1 u. per dag tijd kunt winnen bij het opmaken van uw volgende offertes en vorderingsstaten.

Smartyard
stand 86A

Smartyard is hét onlineplatform voor de huur en verhuur van zware machines in de bouw en industrie.
Smartyard connecteert vraag en aanbod op slimme wijze via een find-and-match algoritme en ontzorgt huurders en verhuurders doorheen het volledige huurproces. Het resultaat? 75% tijdswinst, 55% minder fouten en een digitale b2b-ervaring zoals we b2c gewoon zijn geworden.

SPACEWELL
stand 82

Spacewell is onderdeel van de Nemetschek Group, een beursgenoteerde softwareleverancier voor de architectuur-, engineering- en bouwsector. Spacewell helpt klanten over de hele wereld om de performantie van hun gebouwenportfolio’s te verbeteren, gebouwbeheer intelligenter te maken en de gebruikerservaring te verbeteren door de integratie van IWMS software, IoT en BIM. Spacewell heeft momenteel 300 mensen in dienst op 10 locaties en heeft wereldwijd meer dan 2 miljoen gebruikers.

SPEECHI
stand 38

We bieden en ontwikkelen complete hardware- en software-oplossingen aan die de samenwerking, interactie en presentatie voor professionals verbeteren.
Met onze volledige assortiment betreft de interactieve schermen, videoconferentie-oplossingen en samenwerkingssoftware is Speechi vandaag de nationale leider in zijn vakgebied.
Speechi, opgericht in Lille in 2004, bezit showrooms in Lille, Parijs en Brussel. De ideale Locaties in het hart van Europa om dichtbij de klanten te zijn.

Suivo
stand 42

Suivo is een asset management platform voor élk type werkmiddel: van boormachine, over container en aanhangwagen, tot bestelwagen, vrachtwagen, graafmachine en hijskraan. Zo heb je het volledige overzicht: assets lokaliseren, real-time opvolgen, inventariseren, draaiuren registreren, keuringen opvolgen,…
Met onze automatische tijdsregistratietools worden Checkin@work, jobregistratie en het berekenen van de mobiliteitsvergoeding kinderspel.
Dankzij ons uitgebreid hardware portfolio en future-proof technologie helpen we graag bij je digitale transformatie.

T-Report
stand 77

T-REPORT IS PLANNINGSOFTWARE WAARMEE JE KUNT COMMUNICEREN
T-Report vervangt een blad papier. Met deze software kunt u arbeiders inplannen op werkplaatsen en hun prestaties eenvoudig en snel in uw computersysteem zetten via het mobiele netwerk.
T-Report praat met de werknemer, verwerkt de handtekening en de foto’s en maakt automatisch een pdf-rapport aan.
T-Report wordt voortdurend uitgebreid en kan nu ook gebruikt worden om bouwmachines te beheren, de Checkinatwork te doen, aankopen voor bouwplaatsen te verrichten enzovoort.

Techbim
stand 16

Techbim is een neutraal standaardisatie-initiatief op BIM Content Level (L2) om een “Gemeenschappelijke Generieke Parametrische Objecten Bibliotheek” van en voor de installatiesector te realiseren, onderhouden en uit te bouwen voor gebruik in Autodesk Revit (later ook andere applicaties).
Deze objectenbibliotheek zal kosteloos ter beschikking gesteld worden voor de ganse waardeketen: architect/studiebureau, algemene aannemer, technische installatiebedrijf en facility manager (as-built dossiers).

Thorbiq
stand 18

ThorbiQ is een online platform dat inzet op de toekomst van de AEC (Architecture, Engineering & Construction) markt, namelijk virtueel bouwen of BIM.

ThorbiQ faciliteert het eenvoudig en gestructureerd aanbieden van digitale content die met applicaties optimaal kan ingezet worden. Bovendien wordt aan de aanbieders ervan een grote sales & marketing waarde geboden.

ThorbiQ verlaagt de drempel naar virtueel bouwen drastisch en tilt de samenwerking tussen alle actoren in de bouw naar een ongezien niveau.

Timaster
stand TBC

timaster® biedt kmo’s een unieke planningstool op maat om projecten en capaciteit efficiënt op elkaar af te stemmen. Het is een intuïtief werkinstrument dat eenvoudig te integreren is in bestaande softwaretools en werkmethodes.
timaster® combineert multiproject- én resourceplanning, zowel manueel als dynamisch. Daarbij houdt de tool rekening met de beschikbare capaciteit, competenties en beperkingen in de tijd zodat knelpunten tijdig duidelijk worden. Zo blijven de operationele kortetermijnplanning en de strategische langetermijnproject- en capaciteitsplanning op elk moment up-to-date. En met de multi-gebruikersinterface is centraal en decentraal plannen mogelijk, allemaal in real time.

TIMASTER
stand 22

timaster® biedt kmo’s een unieke planningstool op maat om projecten en capaciteit efficiënt op elkaar af te stemmen. Het is een intuïtief werkinstrument dat eenvoudig te integreren is in bestaande softwaretools en werkmethodes.
timaster® combineert multiproject- én resourceplanning, zowel manueel als dynamisch. Daarbij houdt de tool rekening met de beschikbare capaciteit, competenties en beperkingen in de tijd zodat knelpunten tijdig duidelijk worden. Zo blijven de operationele kortetermijnplanning en de strategische langetermijnproject- en capaciteitsplanning op elk moment up-to-date. En met de multi-gebruikersinterface is centraal en decentraal plannen mogelijk, allemaal in real time.

TRAXXEO
stand 70

TRAXXEO is de ‘Internet of things’ specialist voor de bouwsector. De nieuwe technologieen van vandaag stellen U in staat om gegevens te verzamelen en controles uit te voeren vanop afstand met betrekking tot uw activiteiten, uw voertuigen, uw machines, uw werktuigen. Bent U er al van overtuigd dat uw werknemers binnenkort hun smartphone zullen gebruiken om de informatie door te sturen die ze vandaag op papier beheren? TRAXXEO biedt U een open platform aan voor het verzamelen van gegevens komende van allerhande communicerende objecten.

Vanroey.be
stand 69

Trust Digital, So You Can Create Wonderful Things

VanRoey.be biedt IT-dienstverlening aan bedrijven die geloven dat ze een impact hebben op de markt door digitalisering. Hoe? Door processen te automatiseren met de nodige software, diensten & Hybrid-IT infrastructuur. Dit op een zo veilig mogelijke manier, data is immers je meest waardevolle bezit. Juist daarom verdient het onze expertise.

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen met je digitale transformatie!

Xella
stand 15

Bouw met Xella, bouw met BIM
Xella werkt al jaren met het digitale platform BIM. Dit zorgt voor betere communicatie tijdens een bouwproject, goede ketensamenwerking en lagere faalkosten. Xella biedt daarom al zijn productinformatie aan via een open online bibliotheek. En onze backoffice is volledig op BIM ingericht zodat architecten en aannemers hun projecten efficiënt en rendabel realiseren.