Digitalisering begint in uw broekzak

Aannemers zijn vaak onderweg en kunnen met de juiste apps op hun smartphone of tablet veel tijd besparen. Naast uitgebreide enterprise apps zijn er ook heel wat eenvoudige toepassingen, die volledig gratis zijn. U kan ze gewoon installeren en meteen gebruiken. Op termijn leveren ze flink wat tijdswinst op en hebt u minder kopzorgen.

Administratie

Het aantal apps – gratis én betalend – voor de bouw wordt almaar groter. Ze helpen u met uw administratie, om metingen uit te voeren, de veiligheid te verhogen, om files te omzeilen of een parkeerplaats vinden, … Er zijn zelfs mobiele toepassingen om BIM-modellen te bekijken. Vergeet ook niet de camera van uw smartphone. Die kan van pas komen om de voortgang van uw werken in beeld te brengen. Of om promotiemateriaal te maken voor uw sociale media.

Waarom betalen?

Apps uitkiezen, is niet eenvoudig. Het aanbod is enorm. U kiest uiteraard in functie van uw eigen noden. Gratis apps zijn interessant als kennismaking. Wil u meer uitgebreide functionaliteiten, dan kan upgradet u naar betalende versies. Zij geven onder andere de mogelijkheid om te communiceren naar andere partijen en digitaal te ondertekenen.

Potentieel blijft liggen

De meeste bouwprofessionals realiseren maar 20 procent van het potentieel dat een smartphone of tablet te bieden heeft. Nochtans vermijdt u stress en kopzorgen. Iets belangrijks snel op papier genoteerd? Maar waar had u dat ook weer gelegd? Met uw notitie-app hoeft u niet langer te zoeken. En zo zijn er wel meer toepassingen om uw rendement te verhogen.

Schrijf u nu in voor de infosessie ‘ICT voor bouwkmo’s’ tijdens Digital Construction op woensdag 23 oktober en leg uw ICT-vragen voor aan expert Jeroen De Paepe.

Recente berichten