Digitalisering in de bouwsector: wat zeggen de pioniers?

De voorbereidingen voor “Digital Constuction Brussels” zijn volop bezig. In aanloop naar de beurs nodigden de Confederatie Bouw en het WTCB de bouwbedrijven BAM en BESIX uit, om te kijken hoe zij omgaan met de digitale transformatie. En dat zowel op het vlak van personeel als op het vlak van technologie.

De conclusies lopen gelijk. Om de weerstand tegen digitalisering te counteren, is het vooral belangrijk om er zoveel mogelijk over te praten, liefst op informele momenten. Zodra werknemers de voordelen ervan inzien, vergroot het draagvlak. Oudere collega’s die overtuigd zijn, blijken vaak de grootste pleitbezorgers.

Naast technische bijscholing en het werken aan soft skills is digitalisering een kwestie van keuzes maken. De technologie verandert snel. Grote bedrijven moeten daarom op zoek naar standaarden en beslissen op welke vormen van digitalisering ze wel of niet inzetten. Kmo’s kunnen met “lichtere” vormen hun processen optimaliseren. Bijvoorbeeld via digitale marketing of boekhouding.

Recente berichten